Tankar kring #NGM11 i Helsingborg

Föreläsningar och seminarier där man möter upp kvällen innan har en tendens att bli bra. I Helsingborg möttes vi upp kring en fantastiskt fin middag på restaurang Gastro – Bistro G.

”Människor, maskiner, medier och megastjärnor” – hur förhåller det sig till ”New Generation Marketing”? På ett sätt blir det bara en ordlek, eller kanske ett behov av att sätta en etikett på något för att indikera att vi kommit ytterligare ett steg i utvecklingen. Den nya tekniken, nya  tillämpningarna, de nya nätverken, de ”nya” människorna, medierna och stjärnorna. Egentligen är det väl bara stjärnorna, i det här fallet Isabella Löwengrip, som är nya. Resten trillar på i en hyfsat förutsägbar takt och riktning.

Icke desto mindre kändes det som ett klockrent gäng som äntrade scenen och knöt ihop ett samtal på ett bra sätt. Hoppas att publiken hade samma känsla. Katarina Graffman har total koll på människorna. Hennes kunskap och forskningsrön borde alltid finnas med när man utvecklar och talar om teknik. Det var första gången vi träffades ”på riktigt” och det gjorde mig glad, för jag har ”letat” efter hennes kunskap och förhållningssätt en längre tid. Ser fram emot fler samtal och samarbeten.

Mitt eget anförande kokade ner i: nej, telefonen är inte magisk, den är en maskin, dock kraftfull. Finns det någon magi så finns den i människorna och det de skapar. Se till att GÖRA nåt. Och när du kommer till den punkten – spela enligt reglerna – lura inte folk, var relevant, gör din hemläxa. Inget BS, alltså.

Kristina Alexandersson och Creative Commons. Kände mig som om jag satt i skolbänken igen. Jo då, visst är hon en lärare, men ämnet… Ibland inser man att man inte har total koll på läget. Men nu så är det bättre.

Och så slutligen Isabella Löwengrip, aka Blondinbella, som blev intervjuad av Jocke Jardenberg, Hon har en sprakande energi som kan göra vem som helst avundsjuk. Sen får hon saker och ting gjorda. Försöker minnas om jag själv var så strukturerad och disciplinerad i hennes ålder. Det blev förstås snack om nya tidningen Egoboost.

Slutligen en paneldebatt med frågor från moderator Jocke och publiken. Och allt finns förstås att beskåda på Bambuser.

Och vad jag är helt säker på är att det här samtalet är inte slut än. Jag vill fortsätta träffa de här personerna och prata vidare. Det har utkristalliserat sig ett antal frågor som är värda att ta ett steg längre.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: