Utdrag ur Adimos senaste nyhetsbrev om bonn-appar.

Ett exempel på hur ett bolag gör affärer med mobilen
Vi har en kund, en stor butikskedja. Butikskedjan har under en lång tid samlat på sig mobilnummer som de använde för att göra SMS-utskick. SMS:en innehöll en länk till en InMobile-sajt där de presenterade ett bra erbjudande. Målet var att få kunder till sina butiker. Kunderna gillade erbjudandet och efter bara några dagar kunde man konstatera att utskicket fungerat.

Du kanske tror att det var dyrt och krångligt?
Bygger du appar eller integrerar dina bakomliggande system så krävs tid, kunskap och pengar. Då kan det bli krångligt.
Vår butikskedja betalade 8 670 SEK för ett helårs-abonnemang och en del konsulttjänster. Totalt kostade det ca 15 000 SEK, ink moms. (+SMS:en). Produkterna som såldes kostade 450 SEK. När den 34:e produkten såldes några dagar efter release var de ”hemma”. Dagen efter gick de med vinst.

Ett exempel på hur en organisation gör fel
En organisation (vi säger inte vilken) köper dyrt kampanjutrymme i Stockholms tunnelbana. De vill rekrytera nya medlemmar. Det visar sig att över 35% av besökarna på annonsens webb-adress surfar in via sin mobil. Användarna möts av en svårläst webb, med ett budskap som inte passar ihop med själva kampanjen. Synd. Hur kommer det sig att många glömmer mobilen som kanal, trots att det blivit en så självklar del av vår vardag?

Tar det lång tid att skapa en landningssida som funkar för alla mobil-besökare?

På under en timme kan du själv bygga en landningssida utan att vara varken tekniker eller designer. När du är färdig lägger du in några rader kod på din webb och så hamnar besökarna på en mobilanpassad webb som passar kampanjen. Automatiskt.
Det kostar dig 6 250 SEK, ink moms.

(Säg att du gör det här på Slussens T-banestation där 83 000 personer per dag passerar. Om 3% av resenärerna surfar in på din sida, och av de 2 490 personerna blir 3% medlemmar, så har du fått 74 nya medlemmar. Delat på 6 250 SEK…)

Men när jag frågar min ”vanliga” leverantör/byrå om vad vi måste göra för att bli mobila säger de något helt annat!
Ibland kan du behöva en komplicerad lösning, men ofta är det precis tvärtom. Antagligen har de inte samma, enkla verktyg som InMobile. De måste bygga allt från början. Varje gång. Det kostar förstås.
Kan du för ditt liv inte bygga något snyggt, så gör vi det förstås åt dig. Det tar inte så lång tid eftersom vi också använder InMobile.

Hur kan vi påstå att det finns så mycket att vinna med en sån liten och enkel insats?
Tänk som du brukar, men lägg till alla människor som har en mobil. Du gör utomhusreklam – folk surfar in på din mobilsida. Du skickar ut reklam i print – sätt på en QR-kod som du får med i InMobile och styr folk till din sajt. Du går TV-reklam – var hamnar de när de surfar in? Du skickar ut e-post och nyhetsbrev – 50% öppnar det i mobilen, skicka med en länk till mobilsajten. En sån här länk t ex. Vill du se innehållet mobilanpassat?

Börja i rätt ände – där du kan tjäna pengar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: