Kul i Almedalen

Almedalens dörr slår snart igen. För i år. Alla TV-kanaler, tidningar och annan media skrev, även innan. De stående frågorna var ofta av karaktären: är det värt att närvara? Blir det något gjort? Skapas det värde? Används skattepengarna rätt?

Frågorna är EXAKT av samma karaktär när halva svenska mobilgänget åker på sin årliga kongress i Barcelona – The Mobile World Congress, MWC.

Christina Axén Ohlin sa på bl a i en SVT-panel att man ska inte underskatta det som sker på ”kafferep” och cocktail-parties. Folk träffas och pratar. Jag håller med.

Det är samma sak i Barcelona. Folk man aldrig får till möte med I Sverige (typ operatörs-VDar), tar ett par glas cava, lättar på slipsknuten och pratar som och med folk. Det ska aldrig underskattas. Det är klart att man tar chansen.

De flesta kommer säga att det är ett ypperligt tillfälle att sälja, skapa affärer, inleda samtal, nätverka, marknadsföra sig, kommunicera, lansera, skapa värde, omvärldsbevaka, benchmarka.

Det komiska är, i båda fallen, att de flesta jag pratat med som åker till Almedalen och/eller Barcelona tycker att det är så otroligt roligt att vara där.  Men det är väl ingen som vågar säga till sina chefer, sina medlemmar, media, skattebetalarna… Det är ju en veckas grym fest! Det är helt enkelt skitkul att träffa alla!

I Almedalen har jag bara hört en person säga det i filmad sändning hos God Morgon Almedalen, #gma12. Karl-Petter Thorwaldsson, LOs ordförande. Heder åt dig!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: