Om mig

Bor och jobbar i Stockholm. Utbildad ingenjör, programmerare och mjukvaruutveckling, vid State University of New York at Stony Brook där jag bodde, pluggade och jobbade i nästa sju år. Jag läste en massa annat som jag har nytta av idag, t ex filosofi, ekonomi, buddism, ”political science” och engelska.

För ca 10 år sedan bytte jag sida från teknik till ”användarnas sida”. Jag blev helt enkelt trött på att vi i ingenjörslandet Sverige utvecklar teknik och sen funderar på vad man ska ha det till.

Jobbade några år på Reuters i NY, Ericsson AB (som skickade mig till Dallas ett år), på HiQ data som affärskonsult och driver nu bolaget Adimo tillsammans med två kollegor. Jag sitter med i .SEs policyrådgivningsgrupp som Danny Aerts, VD på .SE, skapat. Satt i styrelsen för ISOC-SE i sex år, i Stockholm Living Labs styrelse i ca ett år. Jag har varit krönikör i Computer Sweden, Metro Teknik och gillar att skriva och debattera.

Ibland känns det som om jag varit i ”mobilbranschen” i evigheter. Första kommersiella mobilgrejen vi gjorde var SAS mobilsajt 2005 som fick en SIME-award. Det har blivit mycket sedan dess – både stort och smått.

Försöker hålla mig ajour med vad som sägs om mobilitet och mobila tjänster. Deltar i debatten så gott jag kan och föreläser en del. Är stolt över att bli anlitat för att jag pratar om teknik utan att använda tekniksnack. Och för att jag blir anlitad för att jag är positiv och inte gnäller.

Så har presenterade Joakim Jardenberg mig när han bjöd in till semarium hos Marknadsföreningen i Helsingborgsregionen:
”Anna är bäst i Sverige på mobil-stuff, på riktigt. Inget fluff, inga buzzwords, inget tjafs inget klydd. Bara gör.”

Är en glad typ som gillar familjen, mitt arbete,  och att motionsboxas.

Saker jag gjort på vägen:
Byggt telefoninät åt en operatör, NETnet. Där lärde jag mig MASSOR. Jag var teknikansvarig vid det första interconnect-avtal som Telia någonsin skrev med en annan, ”icke-statlig” operatör. (Det tog åtta månader.)  Jag implementerade den första fast nät – IP telefoni kopplingen i Sverige (NETnet – Glocalnet). Var sedan med i upphandlingen av 3′s mobilnät. Jag har programmerat processorer, telefonväxlar, ”prommat” kort för växlar, tagit fram strategier och en massa annat. Har ett hjärta som brinner för att Internet utvecklas på ett sunt sätt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: